Inget pris, men mycket robotsnack

Nej, det blev ingen MEG Award för United Robots i år. Men vi är glada och stolta över våra två nomineringar, och peppade över att det pratas robotar överallt! Inte minst på andra sessioner på Meg. Här till exempel pratar Stampens Johanna Öberg, MittMedias Robin Govik, Peder Bonnier från KIT och Viveka Hansson på TV4 om vilken roll automatisering av redaktionellt material och robotar har att spela på framtidens - och dagens - redaktioner.

Hela samtalet finns här på SVT Play.

Kunniga Jens Finnäs berättade för de grävande reportrarna på Grävseminariet, som hölls i anslutning till Meg, hur robotar kan hjälpa till att hitta nyheter. Hans presentation finns här.

Och i Borås Tidning skriver sportchefen Malin Henriksson om sportbevakning med hjälp av textrobotar (tyvärr bakom inloggning nu). 

United Robots samarbete med Everysport formaliserat

United Robots har tecknat avtal med Everysport Media Group om långsiktig tillgång till den sportdata som ligger till grund för de automatiska sporttexter som vår textrobot Rosalinda producerar. Tjänsten kommer i vår att rullas ut på mediekoncernen MittMedias samtliga sajter samtCorren.seNT.seUNT.semvt.se och vt.se, alla inom mediekoncernen NTM.

Dagens Media skriver om saken här.

Everysport Media Group är noterat på AktieTorget.