klackspark.com - redaktör och robot i samarbete

1-juli-2016.png

Östgöta Media har lanserat sin nya fotbollssajt klackspark.com, som visar vad ett lokalt mediehus kan åstadkomma genom att kombinera traditionell lokaljournalistik med robotjournalistik - i det här fallet kring fotboll.

På klackspark.com mixas robottexter från United Robots sportrobot Rosalinda med manuellt skrivna texter om fotbollen i Östergötland. Rosalinda levererar automatiskt skrivna referat från alla matcher som spelas i Östergötland, och Östgöta Medias journalister fokuserar på de lite större matcherna, nyhetshändelser, webb-tv och krönikor. Resultatet är en massiv bevakning av fotbollen i Östergötland.

Eftersom Rosalinda i höst börjar skriva även innebandy, ishockey och bandy finns det goda möjligheter för lokala mediehus att ta ett liknande grepp även på dessa sporter.