Nya lokala företag = högt engagemang

Varje år startar 70 000 nya företag och enskilda firmor i Sverige – vår senaste robot skriver en liten text om vartenda ett av dem, så fort de registrerats hos Bolagsverket. Superintressant, superlokalt redaktionellt innehåll för varje lokal nyhetssajt. Och det medieföretag som testar eller funderar på att testa personaliserade nyheter, lokala appar eller push-meddelanden, har mycket att hämta med vår lokala näringslivsrobot.

Genom att publicera små fokuserade nyhetstexter om nya företag, istället för långa listor, blir materialet mycket mer anpassat till hur webben fungerar idag. De första erfarenheterna visar också att texterna ge många sidvisningar – framför allt hos inloggade läsare – och att de är bra på att konvertera gratisläsare till betalade kunder.

Nästa steg, som vi jobbar på, är att skriva sammanfattande texter om alla bolags bokslutsrapporter. Hur gick det för ortens snickare, rörmokare eller Ica-butik? United Robots siktar på att ge lokala nyhetssajter full koll på det lokala näringslivet.