Sportbladet utökar Premier League bevakning

Sveriges största nyhetssajt för sport, Sportbladet, är en destination för miljoner svenskar, och engelska Premier League tillhör kärnbevakningen. Med hjälp av United Robots kan de nu täcka alla matcher i samma ögonblick slutsignalen går, och göra det samtidigt över flera plattformar.

Aftonbladet-PremierLeague.png

Sedan tidigare har Sportbladet i samarbete med internationella sportdataleverantören Sportradar servat läsarna med livestatistik och resultat från såväl svensk som internationell idrott. Artiklar har skrivits av Sportbladets reportrar och har till stor del varit fokuserade på de största klubbarnas matcher. 

Tillsammans med United Robots har Sportbladet nu utökat bevakningen av engelska Premier League. Med UR:s tjänst genereras artiklar för samtliga matcher i princip i samma sekund som de är slut baserad på data från Sportradar. Dessutom tillförs tv-highlights till artiklarna i kraft av Sportbladets samarbete med Viasat.

”Snabbheten och möjligheten att täcka omgångens samtliga matcher är en viktig faktor i det här projektet,” säger Sportbladets projektledare Mattias Andersson.

Tillsammans med de följ-funktioner som finns på Sportbladets sajt kan läsaren uppmärksammas på alla texter som skrivs av såväl tidningens reportrar som Sportbladets textrobot. 

 I förlängningen kan projektet också innebära att man frigör tid på sportredaktionen. ”Just nu handlar det om 10 texter i veckan. Om vi skalar upp projektet kan vi få ut mer material till läsarna utan manuell handpåläggning och samtidigt frigöra tid för reportrar,” säger Mattias Andersson.